У Бањалуци одржан митинг “Отаџбина зове”

25.10.2022.

У Бањалуци је одржан народни митинг “Отаџбина зове”, на којем је присуствовало 50.000 грађана.

Са Трга Крајине, Сарајеву и опозицији је послата порука – нећемо дозволити да мијењате изборну вољу грађана.

Велика скупштина народа Републике Српске упутила је данас из свог највећег града, Бањалуке, Народни проглас у којем поручују да неће антидејтонску и антиуставну БиХ, нити БиХ која је само по вољи бошњачког народа.

Подсјетили су да је Републику Српску основао народ 9. јануара 1992. године, одбранио је са својом Војском и очувао свих ових 27 година мира.

– Нећемо антидејтонску и антиуставну БиХ, вратите нам Устав БиХ да не би морали да одемо из ње – истиче се у Прогласу који је прочитан у парку “Младен Стојановић” на народном скупу владајуће коалиције под називом “Отаџбина зове”.

Најупечатљивије су поруке грађана који су, како кажу, дошли у Бањалуку да подрже вољу народа и свог предсједика, Милорада Додика.

Забринути су и осуђују све ово што се дешава послије 2. октобра. Велике критике упутили су на рад Централне изборне комисије.

– Ми нисмо народ који мрзи, који хоће нешто што није његово, Српска је земља која се воли – рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а, са народног митинга за одбрану Републике Српске под називом “Отаџбина зове”, који се одржао у Бањалуци.

 

Подијели: