Унаприједити положај породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила

13.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик одржао је данас у Палати Републике састанак са руководством Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске.

Састанку су, поред предсједнице Исидоре Граорац, присуствовали и Бранимир Којић, предсједник Скупштине, Милена Тендзерић, замјеник предсједника, Јована Зекић, предсједник Одбора породица несталих и Ведран Митровић, члан Одбора породица несталих.

Теме састанка су биле тражење несталих, запошљавање дјеце погинулих бораца, социјално – материјална питања породица погинулих и несталих, као што су инвалиднине, пензије и остала социјална питања.

Руководство Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила изразило је незадовољство радом и односом Института за нестала лица БиХ према жртвама српске националности и њиховим породицама.

Предсједник Републике истакао је да ће институције Републике Српске наставити пружати подршку Републичкој организацији породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила у раду на откривању истине о страдању српског народа у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.

Током састанка предсједник Додик изразио је опредијељење да се и даље настави унапређивати положај чланова породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, рјешавају њихови проблеми и побољшава животни стандард.

Руководство ове организације захвалило је предсједнику Додику на подршци и помоћи коју годинама пружа Републичкој организацији породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила.

Састанку је присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић.

Подијели: