Ускоро формирање Владе Републике Српске

09.12.2022.

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да су конципирани скоро сви елементи за формирање новог сазива Владе Републике Српске и да ће овај процес бити завршен након конститутивне сједнице Вијећа народа Српске која би требало да буде одржана половином наредне седмице.

“Ефикасно је завршено конституисање Народне скупштине Републике Српске, као и поступак избора делегата у Вијеће народа Српске и Дом народа парламента БиХ”, рекао је новинарима Додик након сједнице Извршног комитета СНСД-а.

Он је истакао да је јасно да су активности Централне изборне комисије БиХ усмјерене против СНСД-а.

“ЦИK покушава да у континуитету смањи значај улогу и подршку коју у народу има СНСД. Поново се покушава на нивоу Сарајева одлучивати ко су српски делегати у Дому народа парламента БиХ”, додао је Додик.

Он је навео да СНСД на заједничком нивоу има највише представника и да је незаобилазно да добије и четвртог делегата у Дому народа парламента БиХ, као и да Борјана Kришто из ХДЗ-а БиХ има подршку СНСД-а да буде предсједавајући Савјета министара БиХ.

Сједници су присуствовали потпредсједници СНСД-а Жељка Цвијановић и Радован Вишковић, те високи функционери странке, међу којима су Славко Митровић, Зоран Тегелтија, Нада Тешановић, Денис Шулић, Сања Вулић, Синиша Kаран и Радован Kовачевић.

Подијели: