Увијек желе да разбију наше национално јединство

15.09.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас у Нишу да Срби морају да буду јединствени око власти и својих институција, али да борбени политички активизам не смије да престане.

“Не желимо никоме да узмемо слободу, наивно смо вјеровали када смо ослобађали Балкан и давали слободу другим народима мислећи да ће нам бити захвалини, али нам се вратило на крају прошлог вијека на начин да кажу да ми тлачимо”, рекао је Додик на централној манифестацији прославе Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Нишу.

Према његовим ријечима, ко год је наишао узео је од Срба, који су увијек стајали пред велике, и кад су наишли Турци и Нијемци и НАТО.

Он је нагласио да Нијемци дјелују исто као и када је дјеловао Калај у БиХ када су нападали у Првом и Другом свјетском рату и побили више од пола српске нације.

“Која год се жишка овдје упали, упалили су је Нијемци и слични који на овим просторима не дају Србима да остваре оно што ми данас обиљежавамо”, рекао је Додик.

Додик је нагласио да данас успијева српско јединство, а да друге весели ако Срби нису јединствени.

“Желимо да са другима живимо у миру, свако ко је другачији добро је дошао да живи с нама у миру, да с нама развија ово друштво”, нагласио је Додик.

Он је навео да борбени политички активизам се смије да престане и Срби не смију да се одрекну себе.

Додик је указао да са стране желе да разбију српско национално јединство, желе да ускрате српски национални идентитет у Српској и да отму Косово Србији, те сматрају да је то њихов право.

Додик је поновио да не припада босанским Србима, већ јединственом, непоколебљивом српском народу који овдје живи.

Он је навео да свједочи да је предсједик Александар Вучић успио да Србију позиционира на право мјесто.

“Кад саберете, мислим да радимо најбољи посао овдје”, примијетио је Додик.

Додик је подсјетио да четврти пут обиљежавају овај датум, који је био иницијатива предсједника Србије Александра Вучића, којем је за то захвалио.

Подијели: