Важно грађанима олакшати терет повећања цијена

01.10.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изразио је задовољство што ће од сутра у Српској почети кампања која ће обухватити 50 производа који ће грађанима бити доступни уз значајно нижу маржу, а у којој учествује 19 произвођача, четири дистрибутера и 22 трговца.

“У овом изазовном времену важно је да и допунским активностима олакшамо грађанима терет повећања цијена”, нагласио је Додик.

Додик је истакао да је кампањом “Друштвено одговорни” Министарства трговине и туризма Републике Српске, на челу са ресорним министром Денисом Шулићем, препозната могућност и прилика за друштвено одговорно пословање у Српској као вид помоћи становништву, на шта је, како је истакао, веома поносан.

“Захвалан сам свима који су се до сада укључили у ову друштвено одговорну кампању и показали солидарност, те изражавам очекивање да ће се акцији у наредном периоду придружити и други привредни субјекати”, написао је Додик на платформи “Икс”.

Предсједник Српске је нагласио да је спремност да се помогне другима врлина, која не смије бити обезвријеђена.

“Стога, друштвени ангажман сваког од 19 произвођача, четири дистрибутера и 22 трговца који су се укључили у ову акцију треба додатно апострофирати”, навео је Додик.

Акцију снижавања цијена домаћих производа, као вид помоћи становништву, иницирао је предсједник Републике Српске Милорад Додик, преноси “Срна”.

Могућност проширења кампање “Друштвено одговорно” договорена је на састанку премијера Републике Српске Радована Вишковића са представницима трговаца, добављача и домаћих произвођача.

У фокусу ове кампање је исказивање солидарности према потрошачима пласирањем производа по нижим цијенама у продајним објектима у Српској.

Подијели: