Важно је да Срби данас имају двије државе на Балкану

27.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је да је данас важно и непобитна чињеница то да Срби имају двије државе – Републику Српску и Србију, а Хрвати су у једној држави.

То је нешто што не можете оспорити, то је чињеница – рекао је Додик  за ТВ Хепи.

Он је навео да има нејасних ситуација и тешких изјава, као и да /хрватски предсједник/ Зоран Милановић износи изјаве са којима човјек тешко може да се сложи.

– Моје, као вође, лидера није да стално да тражим разлике него да покушам нешто да направим корисно за нашу заједницу – додао је Додик.

Он је указао да је веома неугодно на граници имати земљу која је у ЕУ и НАТО, док Република Српска није међународно призната.

– Тако да наш је однос, који је природна одбрана права за идентитет у БиХ, довео до тога да смо ми амортизовали притиске Хрватске на Републику Српску у ЕУ и НАТО интеграцијама – додао је Додик.

Он је подсјетио на своју ранију изјаву да Хрвати треба да имају трећи ентитет и да се боре за свој статус.

Додик је истакао да мајоризација коју Бошњаци желе у БиХ у политичком смислу иде за тим да елиминише идентитет, да нестану Хрвати, а сљедећи смо ми и да та стара идеја Алије Изетбеговића у “Исламској декларацији” овлада БиХ.

Додик је истакао да је захвалан Србији и њеном предсједнику Александру Вучићу за изградњу моста на Рачи код Бијељине, те напоменуо како је Република Српска, као једна мала земља, изградила 100 километара ауто-пута.

Подијели: