Важно његовати културу сјећања на жртве Холокауста

25.01.2023.

Холокауст и страдање Јевреја у Другом свјетском рату вјечна је рана и страшан подсјетник на исконско зло које је жељело да избрише један народ, написао је предсједник Републике Српске Милорад Додик на свом Инстаграм налогу.

– Зато је важно да његујемо културу сјећања и да као српски народ дамо допринос у обиљежавању Међународног дана сјећања на жртве Холокауста – каже Додик.

Истиче да је су и ове године у организацији Јеврејске општине Бањалука планиране бројне активности, а сутра ће у сали Јеврејског културног центра бити одржано меморијално вече, гдје ће бити прочитана имена бањалучких Јевреја страдалих у Холокаусту.

– На згради Палате предсједника биће уприличена видео-пројекција од 18 до 20 часова којом се сви придружујемо кампањи #WeRemember, гдје ћемо и на овај начин одати почаст страдалим жртвама – додаје Додик.

На тамној позадини биће приказан број који представља 6.000.000 Јевреја који су страдали у Холокаусту.

– Позивам све грађане Републике Српске да се придруже овогодишњој кампањи #WeRemember како бисмо заједно поручили да ниједан човјек и ниједна жртва никада неће бити заборављени – закључује Додик.

Подијели: