Власт Српске константно брине о дјеци

28.09.2022.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да власт Српске константно брине о дјеци, те истакао значај пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске” који омогућава дјеци из социјално угрожених породица квалитетнији психо-физички развој захваљујући боравку на мору.

Додик је нагласио да је планирано да на црногорском приморју буде изграђен посебан центар, који ће бити у власништву Републике Српске и искључиво у вези са потребама дјеце.

– Можемо гарантовати да ће овај пројекат наставити да живи и да се усавршава у организационом и смислу материјалних претпоставки – рекао је Додик, који је данас у Бањалуци присуствовао обиљежавању јубилеја 20 година реализације пројекта “Социјализација дјеце Републике Српске”.

Он је честитао учесницима Пројекта за истрајност и уложени труд да се ове активности реализују на најбољи могући начин.

– Нико од 30.000 корисника, колико их је до сада било, није имао проблеме, нити примједбе на овај пројекат, а то најбоље говори о његовом успјеху – рекао је Додик.

Он је истакао да је поносан и на то што је Република Српска формирала Фонд за лијечење дјеце у иностранству, који је показао добре и хумане резултате.

– Ниједно дијете које је тражило ту врсту подршке није изостало, јер је Фонд био способан да реагује и на велике износе који су били потребни у појединим случајевима – рекао је Додик.

Он је нагласио да су на сваком кораку видљиви напори друштва да се одговорно понаша према најмлађој генерацији, кроз бригу о дјеци у школама, вртићима и на свим другим пољима.

– Тежимо да подржимо локалне заједнице да изграде довољно предшколских капацитета, али и да у каснијој фази нађемо начин да на друштво пређу комплетни материјални трошкови боравка дјеце у вртићима. То неће бити могуће у наредних пар година, али треба да тежимо ка томе – рекао је Додик.

Пројекат “Социјализација дјеце Републике Српске” реализују Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске и Фонд за дјечију заштиту Српске.

Свечаности су присуствовали ресорни министар Ален Шеранић, директор Фонда Недељко Јовић, министри у Влади Српске, те око 150 учесника Пројекта.

Подијели: