Вучић ништа није потписао, одржао обећање дато у Парламенту

28.02.2023.

Предсjедник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да су разговори у Бриселу били тешки, да је чињеница да предсjедник Србије Александар Вучић није ништа потписао и да остварује оно што је обећао.

– Могли смо да видимо да у Бриселу ништа није потписано и да се разговарало као што се разговара. Оно што је предсједник Вучић рекао у парламенту да неће прихватити независност и неће дозволити статус у УН то се остварује и то свако види – рекао је Додик у изјави новинарима прије трибине “Српска се брани у Србији”.

Додао је да је сигуран да су разговори били тешки, али и оцијенио да бриселска администрација није постигла свој циљ.

– Администрација из Брисела због неуспјеха и непотписивања жели да направи представу од тога. Ту је превише спекулација. Треба вјеровати нашим преговарачима, прије свега Вучићу и треба се окупити око те позиције, јер само јака преговарачка позиција може направити добар резулта – казао је Додик.

Он је додао да је српска страна под озбиљним притиском, јер оно што долази из Брисела није за Србе прихватљиво.

– Зато је био велики притисак на предсједнику Вучићу. Налазио сам се и налазим у сличним сутуацијама у којима они инсценирају причу, одреде “дан Д” да све мора баш тада да се деси, зову вас, гурају на састанке, али могли смо да видимо да на крају у Бриселу ништа није потписано – закључио је Додик.

Подијели: