Вуковић неће положити заклетву, може да глуми шта хоће

07.07.2024.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да Ненад Вуковић, што се тиче СНСД-а, неће положити заклетву за делегата у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ и да он може да глуми шта хоће.

Додик је истакао да је Вуковић пристао да игра издајничку улогу и да то треба само разумијети као смањивање снаге Републике Српске и српског народа”

“Дакле, нема ни једног доказа да је наша страна злоупотријебила било шта, али је упорно бранила нашу позицију у парламенту. Пошто им је то сметало, онда су смислили причу са куглицом који су држали у фрижидеру да изаберу делегата ПДП-а двије године након избора”, рекао је Додик новинарим на Мраковици.

Централна изборна комисија БиХ је, мимо свих законских процедура, двије године након легално и легитимно спроведених избора, извукла из бубња кандидатску листу ПДП-а на жријебању за дођелу мандата из реда српског народа из Републике Српске у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ.

Имајући у виду да делегате из Републике Српске бира Народна скупштина Републике Српске, овим начином избора делегата не поштује се воља грађана.

Подијели: