Захваљујући МУП-у друштво Српске стабилно

21.11.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да је друштво у Републици Српској стабилно, између осталог, захваљујући и успјешном дјеловању Министарства унутрашњих послова /МУП/.

“Наш однос према онима који су положили своје животе у темеље Републике Српске мора бити очуван у позитивном смислу и драго ми је што чујем податак да су готово седам одсто припадника МУП-а дјеца погинулих бораца Републике Српске. То је нешто што говори о односу који се има према тој популацији”, рекао је Додик новинарима на обиљежавању крсне славе МУП-а Српске – Аранђеловдана.

Он је истакао да је полиција Српске дио регионалне и глобалне мреже безбједности, да су успјешни у борби против тероризма и против трговине наркотицима и људима.

“То су оцјене које добијамо од релевантних фактора који о томе имају знања. Свих ових година се види колико је било важно, без обзира колико је било тешко, борити се да се очува полиција Републике Српске, да се не изгуби њен правни статус, па и политички, и да остане дио институције Републике Српске са пуним овлаштењима”, рекао је Додик.

Он је истакао да се у континуитету ради на опремању полиције, али и обуци полицијског кадра.

“У Републици Српској нема организованих криминалних група, има појединаца који чине криминал”, истакао је Додик и нагласио да је видљива борба полиције против нелегалне трговине наркотицима.

Он је додао да ће у полицију бити и даље улагано јер је она кључ безбједности и стабилности, али и самосталности у обиму који Српској предвиђа Дејтонски споразум.

“Република Српска је поносна на оно што се данас зове полиција Републике Српске”, рекао је Додик и МУП-у честитао крсну славу Светог архангела Михаила.

Подијели: