Желе да обесмисле Српску, али им то нећемо дозволити

18.07.2023.

Ово што се дешава у БиХ је континуирано политичко сукобљавање на питањима које неко ко се бори за суверену БиХ не би требало да поставља, јер земља у којој одлучују странци није суверена, већ је протекторат, рекао је данас предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Додик је истакао да међународни интервенционизам нарочито долази до изражаја када треба спријечити развој Републике Српске.

– Чим Република Српска дође у позицију да се развија или да направи искорак у свом развоју, истог тренутка се нађу међународне активности које то спречавају – рекао је он.

Додик је истакао да синхронизовани напори Кристијана Шмита и међународне заједнице на спречавању развоја Републике Српске неће успјети.

– Њима је Република Српска сметња. Ако не могу да је укину, иду до те мјере да је обесмисле, да се сама угаси. Обесмишљавање Републике Српске је управо на питању имовине, али ми то нећемо дозволити. Видите докле су спремни да иду. Једног дана покушаће да спријече своје инвеститоре да овдје долазе – рекао је Додик данас у Бањалуци.

Када је ријеч о приједлогу за рјешавање ситуације у БиХ, који ће се наћи у Бриселу, предсједник Српске рекао је да је свој приједлог послао.

Подијели: