Звиздић нема ни потенцијал, а ни капацитет да говори о кључним процесима

19.12.2023.

Поданик предсједника СДА Бакира Изетбеговића, његов дугогодишњи најближи сарадник, Денис Звиздић је неко ко нема потенцијал за било шта друго осим да замајава јавност својим фантазијама о томе како би БиХ требалo да изгледа, рекао је предсједник Српске Милорад Додик.

– Нема ни потенцијал, а ни капацитет да говори о кључним процесима јер постоји само једна чињеница на његовом путу, а то је – да се Српска пита, а Федерација из које он долази пита америчког амбасадора. Тако овдје у БиХ имамо два дијела, један самосталан, суверен, а други који никако да се ослободи колонијалног карактера – навео је Додик на Иксу.

Додик истиче да политика тражи више одлучности.

Додао је да је потребно да Федерација изађе из тог мрака који су донијеле међународне интервенције.

– Људи у БиХ, као и сви муслимани, Бошњаци, заслужују лидере који неће трчати од амбасаде до амбасаде и доносити одлуке које се њима допадају, него радити за добробит народа и то Звиздић мора да научи. Једном је издао и напустио Изетбеговића, питање ја дана када ће поново отићи. Јасна је одговорност “тројке” према онима који су их инсталирали, али реалност, у коју сваки пут ударе, у институцијама на заједничком нивоу показаће им да једина прича која може да опстане овдје је она базирана на консензусу, дијалогу представника три конститутивна народа. Све остало је крај за БиХ. Звиздић је та парадигма – закључио је Додик.

Подијели: