Америчке санкције – низ лажи и спакованих пропагандних порука

19.06.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик коментаришући нове америчке санкције каже да му је јасно да се ради о низу неистина које су тамо изнијели, а које ће користити БН и опозиција да би могли да лажу у јавности.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик коментаришући нове америчке санкције каже да му је јасно да се ради о низу неистина које су тамо изнијели, а које ће користити БН и опозиција да би могли да лажу у јавности.

“Нама је јасно да се ради о низу лажи које су тамо изнијели. Спаковани пропагандни трикови који треба да асоцирају на мафију, мрежу, систем финансирања. ‘Вјероватно се пребацује новац путем тих канала’. То Американци говоре када немају никакве доказе. То говори да лажу. Овдашњи амерички амбасадор заједно са домаћим жбировима чине да поткопају значајан дио економије. Ту ради око 700 запослених. А замислите ту Америку која санкционише два медија у Српској. Зато што промовише неку политику. БН промовише америчку политику, па што њима не уведу санкције? То је дозвољено, чак и корисно”, рекао је Додик.

Он је поручио да је изненађен површношћу и лажима, а све је тако написано да би БН и опозиција могли да лажу у јавности. Додик каже и да су они вјероватно и дали те квалификације: “Знамо да опозицијом управља БН. Да њих нема, не би било ни опозиције”.

“Замислите да амерички амбасадор у Сарајеву штити српски народ. Марфи је обични кретенчина. Вјерујем да то није Америка. Муслимани се смију, њима је лијепо. Не би желио да будем буквалан, али ко се задњи смије, најљепше се смије. То није начин на који БиХ може да се гради. Није лако, загорча се живот многима. Онда иду њихове адвокатске фирме и нуде да оне за пет милиона скину те санкције. Ако могу бити мафијаши, нема већих од њих. Сад они покушавају да од Милорада Додика и његове породице направе нешто коруптивно. Да могу да нађу нешто, мислите ли да ме не би прогањали за корупцију? Не би измислили оног Шмита да наметне закон. Четири пута у претходних седам година вршили су финансијску обраду свих мојих чланова породице. Никада нису изашли јавно с тим. Нека изађу, па да видимо. Успут, Бајденов син заглавио у затвору због дроге и оружја и то је фер. Можда би ми онда требали увести санкције Бајдену. Да се спрдамо. Занимљиво ми је да кажемо да Република Српска уведен санкције Бајдену и његовом сину наркоману и забранимо улазак у Српску. Онда би вјероватно Марфи зинуо да брани, и њему би увалили санкције јер подржава санкционисане људе. Уводе санкције мојој кћерки и сину јер сарађују са мном. С ким да сарађују? Са Марфијем? И Марфи ће бити бивши. Нама је важно да осигурамо да два медија АТВ и УНА наставе да раде. Страшна је ствар да то што се стално заговара, слобода медија и демократија, то не можемо да видимо код њих. А шта је са вашим колегама у Српској или БиХ? Јесте ли чули да је неко рекао то се не ради. Толико о храбрости, објективности и слободи говора”, рекао је Додик.

Подијели: