Андрићград показује истрајност и оправдава све напоре и изазове

28.06.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас с руководством општине Вишеград. Након састанка, Додик је у Андрићграду присуствовао манифестацији Видовданске свечаности.

Он је након састанка рекао да би требало да се у наредним мјесецима преговара о експропријацији и буде постигнут договор с извођачима о ауто-путу који ће бити повезан на ауто-пут из Србије, према Источном Сарајеву.

– Ми водимо разговоре да у наредним мјесецима дође до преговора о експропријацији и договора с извођачима. Траса је утврђена и то Вишеград ставља у једну позицију, веома добру комуникационо – изјавио је Додик.

Додик је рекао да се праве студије да се изнад Вишеграда у додирној тачки с тим ауто-путем који иде према Источном Сарајеву гради ауто-пут према Рудом, Фочи и даље до Требиња.

Након састанка, Додик је присусвовао Видовданским свечаностима. Он је истакао да Андрићград показује истрајност и оправдава све напоре и изазове, те да Андрићев институт има амбицију да настави да ради и прошири дјелатност, у чему ће његова подршка бити неизоставна.

– То ће увијек зависити од инспирације коју Емир Кустурица има и од људи који раде овдје. На мени остаје да препознам, подржим и да се дивим упорности и креацији која је учињена – поручио је данас Додик.

Подијели: