Бити борац велика част

27.06.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је велика част бити борац и да се то веома цијени у српском народу који је дужан да прича о својим јунацима из посљедњег Одбрамбено-отаџбинског рата.

Додик је истакао да Срби морају да знају да могу рачунати само на своје снаге, те да је српски народ једини који има државни капацитет на овим просторима.

“Не смијемо као народ да ћутимо о нашим јунацима, те да их одбацимо само зато што другима не одговарају и зато што леже по тамо неким казнионицама”, рекао је Додик на свечаној академији поводом 30 година постојања Борачке организације Републике Српске /БОРС/.

Додик је изразио задовољство што ће Бањалука, захвљајујући напорима Владе Српске и управе овог града, ускоро добити централно спомен-обиљежје.

“Имамо потребне дозволе, средства која је обезбиједила Влада и Град, те ће веома брзо почети изградња овог обиљежја на једном од најекслузивнијих мјеста у граду преко пута Градске управе”, рекао је Додик.

Он је истакао да је борба за Републику Српску била тешка, као што је то и данас, те да је Српска велики историјски добитак.

“Наша вјечита дужност је не само да одајемо помен тим људима, него да им будемо трајно захвални што су нам били претходница јуначке борбе у периоду Одбрамбено -отаџбинског рата”, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, Републику Српску неки омаловажавају и покушавају да јој наметну много негативних ствари.

“Али, наше гледање је да је ова Република створена због нас и наше слободе. Српски народ се са Републиком Српском враћа свом идентитету и гради изнова своју историју, прекинуту неколико пута”, рекао је Додик.

Подијели: