Божићни пријем у касарни “Козара” у Бањалуци: Трећи пјешадијски пук баштини традицију ВРС

11.01.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је поносан на припаднике Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука јер баштине и промовишу традицију Војске Републике Српске, која је била темељ формирања Српске.

“Срећан сам што су празници прошли у миру и радости. Република Српска је одала почаст свима који су страдали да бисмо ми могли данас обиљежавати ове дане”, рекао је Додик новинарима прије божићног пријема у касарни “Козара” у Бањалуци.

Додик је поручио да је ово Република мира и стабилности, која је упућена у будућност, разумијевајући прошлост и која, како је навео, не жели да се одрекне ниједног свог елемента и обиљежја.

“Ми смо они који разумију да будућност не може да буде оригинална ако се не заснива на чињеницама из прошлости и у том погледу желим да кажем да Република Српска није имала никакву намјеру осим да обиљежи свој Дан и божићне празнике”, додао је Додик.

Предсједник Српске је припадницима друге вјере и нације зажелио добродошлицу, добро здравље и да се у Српској осјећају сигурно и једнако, онолико колико се и доминантно Срби осјећају у њој.

“Вјерујемо да никог не узнемиравамо и не чинимо никакво зло, а онима који су помало узнемирени апсолутно је видљиво да нису имали разлога за тако нешто, што су показали и ови празници”, истакао је Додик.

Он је у обраћању званицама током свечаног пријема војницима, подофицирима, официрима, генералима, припадницима српског народа у Министарству одбране у Савјету министара честитао Божић традиционалним поздравом “Мир Божији, Христос се роди”.

Додик је истакао да је Српска данас економски стабилна и институционално сређена, те да има трајну енергетску стабилност када је ријеч о електричној енергији.

“Нама треба мирно, стабилно окружење. Српска је за поштивање Дејтонског споразума и Устава БиХ, али слова тога Устава и Дејтона а никаквог духа и против смо свих наметнутих рјешења”, истакао је Додик.

Подијели: