Честитка поводом Дана бораца Републике Српске и Првог српског устанка

13.02.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је предсједнику Борачке организације Републике Српске Радану Остојићу и свим припадницима Војске Републике Српске Дан бораца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.

„Борачкој организацији Републике Српске и свим припадницима Војске Републике Српске, упућујем најискреније честитке поводом Дана бораца Oдбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске и Првог српског устанка.

Улога српских бораца и жртва коју су они поднијели с циљем стварања и очувања Републике Српске су немјерљиви, јер без њихове борбе, храбрости, јунаштва и несебичног жртвовања данас не би било Републике Српске и слободе српског народа.

Због тога никада овај важан датум у историји нашег народа не смије да се заборави, а дужност и обавеза свих нас је да чувамо тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и с посебним поштовањем његујемо сјећање на борце који су најзаслужнији за слободу коју данас уживамо.

Њима дугујемо поштовање и захвалност, а посебно институције Републике Српске морају да учине све како би породицама погинулих бораца, преживјелим борцима и ратним-војним инвалидима омогућиле бољи живот и остварење свих права која заслужују“, наводи се у честитки предсједника Репубике Српске.

Подијели: