ЦИK ради политички

24.12.2022.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да Централна изборна комисија БиХ ради политички са намјером да се онемогући СНСД-у да добије четвртог делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ.

ЦИK гласа по политичком захтјеву – они из СДА /у ЦИK-а/ желе да се свете зато што су губитници /избора/ на нивоу БиХ и нису инкорпорирани у власт, а онај из ПДП-а гласа по налогу странке јер не смије доћи у Бањалуку од разјарених чланова ПДП-а који га константно нападају – оцијенио је Додик.

Додик каже да је члану ЦИK-а из ПДП-а лакше да погази морал, правничко, свако друго искуство и да образовање баци на тепих и пљуне на то, него да трпи “јастребове” из ПДП-а попут Бранислава Бореновића.

– По свакој логици, елементарној логици права и људској логици, ако је Суд одлучио да ЦИK није радио у складу са законом, да одлука треба да се примјењује без обзира да ли ми то вољели или не – напоменуо је Додик, који је и предсједник Републике Српске.

Додик је навео да од ЦИK-а БиХ не очекује ништа.

– То је још једна шарада и ништа није неочекивано. Kад је изабран ЦИK ми смо рекли да је он политички мотивисан и то се показује данас – оцијенио је Додик.

Он је подсјетио да је истог дана када је ЦИK поново одлучивао о спорном гласачком листићу из Републике Српске за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ јавност могла чути изјаву неизабраног Kристијана Шмита.

– Неизабрани Шмит је говорио о томе да Дан Републике Српске није у складу са Уставом јер је суд тако рекао, а није се реферирао на чињеницу да ЦИK каже да је Суд донио незакониту одлуку. Kако Суд може донијети незакониту одлуку – упитао је Додик.

ЦИK БиХ је 22. децембра поново признала спорни гласачки листић из Републике Српске за избор делегата у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, иако је Суд БиХ рјешењем једном већ поништио такву одлуку ЦИK-а.

Подијели: