Чињенице на страни оних који поштују БиХ, а не БиХ Хелеза, Кавазовића и Изетбеговића

22.07.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез коначно требало да почне да чита и да се информише па онда да излази у јавност са својим ставовима који су за сада ратнохушкачки.

На питање Срне да прокоментарише изјаву Хелеза да предсједници Републике Српске и Србије треба да се уразуме и да се понашају и раде у складу са Уставом те да се према БиХ односе као према сувереној земљи, Додик је рекао да ће врло радо упутити Хелеза да прочита Споразум о специјалним паралелним везама између Српске и Србије који је потписан и сачињен, на основу права из Дејтонског споразума, 2006. године у Бањалуци.

“Мислио сам да је Хелез бар мало начитан, али изгледа да сам се преварио. Очигледно да његов ратнички неопримитивизам још није усахнуо док форсира ратнохушкачку демагогију намијењењу свом бирачком тијелу и кафанске туче од којих очигледно не стиже да чита. А не би му шкодило, напротив”, истакао је Додик.

Он је позвао Хелеза да се уразуми и почне да ради у складу са Уставом и Дејтонским мировним споразум те да престане да присваја БиХ, јер је она државна заједница састављена од два ентитета и три конститутивна народа, а не унитарна муслиманска земља.

Уколико се не уразуми, нагласио је Додик, морамо онда констатовати да ће се опасни вирус политичког екстремизма који је захватио Хелеза тешко излијечити, ако је то уопште могуће, јер се код њега очигледно будућност помјера ка екстремној прошлости.

“Такође, ни Оружане снаге БиХ нису његова ‘Патриотска лига’ или тзв. Армија БиХ. У њој службују и српска и хрватска компонента. Знам да му то тешко пада, али чињенице су на страни оних који желе дејтонску БиХ, а не БиХ Хелеза, реиса Кавазовића, Бакира Изетбеговића и иних којима је у глави ‘Зелена трансверзала и бабо Алија’, те његова Ханџар дивизија”, поручио је Додик.

Он је додао да је Хелез очигледно само један слијепи сљедбеник радикалног ислама који није достојан да држи лекције ни Александру Вучићу ни Милораду Додику.

Подијели: