Долазак ђака из Српске у Санкт Петербург веома важна понуда

06.06.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је након састанка са губернатором Александром Бегловом да је њихова понуда да ђаци из Републике Српске, свих узраста бораве у Санкт Петербургу веома важна.

– Наша сарадња се одвија на свим пољима, њихови специјалисти из области медицине често долазе на наш Универзитетски клинички центар Српске, гдје размјењују разна искуства, те имају и једни и други шта да науче – нагласио је Додик.

Додаје, да је веома важна понуда, да се организује долазак, што већег броја ђака из Српске у Санкт Петербург, како би се упознали са градом, те научили нешто ново о његовој историји.

– Настављамо са сарадњом, па и у области културе. Наше институције, библиотеке, музеји активно сарађују. Чинићемо све да наше пријатељство очувамо и ојачамо – додаје Додик.

Додаје да се до краја године очекује посјета губернатора Беглова.

– На овом форуму смо могли да видимо, напредак саме Руске Федерације, она која је суочена са веома жестоким санкцијама Запада, сама спознаја, да њихова привреда јача, јесте потврда да је Русија способна и спремна да се суочи са свим изазовима. Ми и даље остајемо привржни потреби да се успостави мир у свијету, да се други не мијешају у унутрашње проблеме једне државе, као што је то у БиХ. Руска Федерација није то дозвољавала, што смо могли и да видимо, зато су и актуелни проблеми Русије и самог Запада – напомиње Додик.

Подијели: