Одлука ЕУ да ускрати новац Српској, дијели БиХ

05.07.2023.

Милорад Додик, предсједник Републике Српске коментаришући одлуку ЕУ да ускрати средства Републици Српској, рекао је да начин на који је то урађено дефинитивно дијели Босну и Херцеговину.

Суспендујући дио средстава Републици Српској, Додик је рекао да ЕУ жели да Република Српска промјени своје мишљење, и наметања закона, а што Српска неће учинити.

“Морају да разумију да понуда новца за промјену карактера понижава овај народ и то неће на прави начин бити схваћено. Моје је питање на који начин они мисле без заједничких одлука у Сарајеву да имплементирају то што су јуче донијели? Јел мисли да ће неко из Републике Српске прихватити тако понижавајући однос?”, рекао је Додик додајући да су суспендована средства и за коридор Пет це код Добоја али да има и других који су заинтересовани.

Такође, рекао је и да Европска унија својим односом и овим што су урадили затвара могућност за било које активности онога што они желе.

“Одлука је некоректна и неће промјенити наше ставове и за одређену суму новца коју би овдје додијелили као донације нећемо продати своју слободу и карактер”, рекао је Додик.

Подијели: