Финансијска подршка Католичкој гимназији и “Каритасу”

17.06.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да ће институције Српске додатно финансијски подржати Католичку гимназију у Бањалуци, те да је одобрио подршку од 70.000 КМ за Удружење “Каритас”.

Додик је рекао да ово удружење дневно доставља корисницима 30 оброка и да то завређује пажњу државе, као и да ће наредне године бити покровитељ обиљежавања 20 година Католичке гимназије.

Након састанка са бањалучким бискупом Жељком Мајићем, Додик је рекао да су разговарали и о одређеним имовинским питањима, као и неријешеним питањима из периода рата.

– Немамо ништа против да се објекат, који се сада користи у сврху болнице, врати бањалучкој Бискупији. Желимо да ријешимо питање смјештаја болнице на новој локацији и на томе се ради -рекао је Додик.

Када је ријеч о питањима из ратне прошлости, Додик је навео нестанак једног свештеника за којег се још не зна начин на који је страдао, нити су пронађени посмртни остаци, те поручио да постоји воља институција Српске да се то питање ријеши.

Додик је похвалио рад бањалучке Бискупије на очувању вјере и институција, а посебно на хуманитарним активностима према људима различитих вјероисповијести.

Подијели: