Грухоњићева мржња према Српској, Србији и Србима доказ најгорег шовинизма

18.07.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да очигледна мржња новинара Динка Грухоњића према Србима и свему што је српско изречена у програму Телевизије Н1 не само да је доказ најгорег шовинизма, већ је и у функцији рушења демократских и грађанских вриједности, као и компромитовања невладиног сектора.

– Да ни глупост, ни мржња, као поремећаји менталне равнотеже и драстичан дефект осјећајности, нема граница, увјерили смо се ових дана гледајући програм београдске Телевизије Н1, у вријеме протеста опозиције у Србији, приликом гостовања новинара Динка Грухоњића – рекао је Додик.

На питање да прокоментарише Грухоњићев шовинистички иступ да је Република Српска, како је рекао, “геноцидна творевина” и да “људи из Српске траже резервни положај у Београду и Новом Саду, јер знају да је Српска неодржива пошто је настала на монструозан начин”, предсједник Републике је одговорио да је очигледно да је тај новинар, притиснут мрзилачком страшћу, а уз малу помоћ водитељке ове медијске куће, износећи такве тврдње показао своје ниске страсти и мржњу каква се може чути само из загушљиве сарајевске политичке кухиње у којој се веома често припрема отровна храна мржње према Републици Српској и Србији.

Додик је нагласио да Грухоњић, који се представља као наводни борац за демократију и људска права, а заправо је против Срба, Српске и Србије, води вербални рат као најгори јуришници из Сарајева деведесетих година прошлог вијека, а по сценарију организатора простора у Србији.

Предсједник Српске је истакао да Грухоњић тако баца љагу на цијели невладин сектор коме је функција борба за универзална демократска права, а не лобирање једног против народа и његове државе.

– Надам се да ће се сви искрени и истински борци за демократију и људска права, сви посвећени припадници невладиног сектора оградити од Грухоњића, који све њих срамоти, а највише себе моралном нискости несрећног трачера, односно специјалца за фабриковање клевета и увреда са мржњом и злобом коју је преко поменуте телевизије прије неки дан показао према Републици Српској, Србији и српском народу – рекао је Додик.

Он је изјавио да је сасвим јасно да у Грухоњићевом случају оговарања Републике Српске и њеног народа стоји прикривена, а у поменутом случају, и отворена мржња једног обичног клеветника.

Подијели: