Источно Сарајево стратешки важно за Српску

13.03.2023.

Источно Сарајево стратешки је важно за Републику Српску и сигурно је да Град данас не би изгледао као што изгледа да није било подршке институција Републике Српске, истакнуто је након састанка предсједника Српске Милорада Додика и градоначелника Љубише Ћосића.

Додик је најавио боље саобраћајно повезивање општина у оквиру града Источно Сарајево, због чега се ради студија изводљивости за пробијање цијеви тунела који би повезао Пале са градским језгром.

Додик је истакао да ће овај пројекат у наредних четири-пет година бити сигурно урађен, наводећи да многи нису вјеровали у сличан пројекат који је урађен на превоју Чемерно.

Он је подсјетио да су прије неколико година евидентирани највећи проблеми у овом граду, који су до данас ријешени.

– Од болнице, до пута према Јахорини, као и одређених рјешења која су била важна за општине у саставу града – изјавио је Додик.

Говорећи о важности града, Додик је истакао и Универзитет у Источном Сарајеву, те напоменуо да је од кључне важности створити услове за добро студирање и квалитетан кадар на факултетима.

Додик је истакао и да је Влада Републике Српске учествовала у рјешавању свих важних проблема са којима се сусретао сам град Источно Сарајево и општине у његовом саставу, те напоменуо да ће институције наставити да раде на пројектима важним за развој Источног Сарајева.

– Учинићемо све да направимо разлику која је потребна у погледу развоја града у односу на претходну деценију, да сваких пет до десет година видимо резултате пројеката – нагласио је Додик.

Подијели: