Историјски тренутак за Рудо и Републику Српску

31.07.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик озваничио је данас почетак радова на Хидроелектрани “Мрсово” у Рудом, рекавши да је то историјски тренутак и за Републику Српску и за ову општину, те да ће за 31 мјесец Хидроелектрана прорадити.

Додик је рекао да ће бити запослено 60 нових радника, те да ће то бити изузетан допринос систему зелене енергије.

“Деценијама се о овоме прича, што говори о томе колико је то било сложено”, рекао је Додик и додао да је уз жељу и економску оправданост све могуће.

Он је истакао да је овим исказана сва способност Републике Српске да и у сложеним околностима може успјешно да ради.

“Имамо преко 500 милиона више инвестиција него прошле годоине, што омогућава да су нам макроекономски показатељи добри и да је Република Српска данас стабилна и сигурна”, нагласио је Додик.

Он је истакао да Српска не види изазове који би могли да је доведу у било какав проблем.

“Наравно, уколико неке велике моћи не покушају неке друге аранжмане, али то је њихов проблем. Наше је да се боримо, да идемо даље”, поручио је Додик.

Осим изградње Хидроелектране „Мрсово“, Додик је рекао да је у току и реализација пројеката “Горњи хоризонти”, “Бук бијела”, “Бистрица”.

“То мијења комплетно облик и конфигурацију овог терена, јер се све то налази овдје у околини”, рекао је Додик.

Он је изразио задовољство због партнерства са турским партнерима, који су генерални извођачи радова на изградњи Хидроелектране, али и са партнерима из Србије и Аустрије.

“Ова инвестиција, која ће бити завршена за 31 мјесец, биће на добробит мјештана Рудог, али и свих нас”, рекао је Додик.

Подијели: