Изетбеговић и СДА поново лажу у вези с куповином простора за УИО

26.07.2023.

Поново слушам СДА, која поново лаже и петља у вези с издвајањем средстава за куповину простора за УИО у Бањалуци, а у суштини “тројка” сада чисти њихове лажи, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

Како каже, прије око 10 година са СДА и Изетбеговићем је договорено да се за потребе УИО праве регионални центри у Мостару и Сарајеву, а да се у Бањалуци прави централа УИО и регионални центар.

“За тај посао тада је одобрено 56 милиона КМ. Дио тог новца, 20 милиона КМ, они су потрошили за изградњу неког граничног прелаза и никад га нису вратили на ставку да се у Бањалуци то заврши. Кад је требало о томе одлучивати, онда су прихватили хајку коју је овдје направила опозиција”, навео је Додик на Твитеру.

Он је додао да су и у Мостару и у Сарајеву изградили и исплатили те регионалне центре, а оспорава се само Бањалука.

“Сада СДА напада ‘тројку’, која покушава да то ријеши. Стварно треба да будете морбидни или да будете лош човјек без икаквог карактера, какав је Изетбеговић, који је једно говорио, слагао, а сада напада друге који рјешавају његове бљувотине”, закључио је предсједник Српске.

Како је рекао, СДА је увела мафију у обавјештајни сектор која је требало да им, прије свега, служи за обрачун с Републиком Српском.

“Приликом формирања власти на нивоу БиХ било нам је важно да се тај притисак на Српску склони, а то је било могуће једино ако избаците СДА. То смо и урадили. А Бакир Изетбеговић је обичан преварант и лажљивац на дневном нивоу”, навео је Додик у интервјуу за РТРС, који ће бити емитован вечерас у 20.15 часова.

Подијели: