Кавазовићева реторика опасна, подсјећа на реторику ратних команданата

29.07.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да реторика Хусеина Кавазовића неодољиво подсјећа на реторику ратних команданата војних и паравојиних формација, у којима је и Кавазовић активно учествовао.

На питање Срне да прокоментарише Кавазовићеву изјаву да се “Бошњаци неће предати, бориће се и избориће оно што им припада, а то је сваки педаљ ове земље (БиХ)”, Додик је подсјетио да смо управо због идеје да је сва БиХ власништво муслимана свједочили ужасном грађанском рату у којем су Срби морали животима бранити своју имовину.

Стога је, истакао је Додик, позив поглавара Исламске вјерске заједнице Кавазовића на борбу за сваки педаљ БиХ опасан и ствара нелагоду.

– За муслимане, за Србе и Хрвате и мир у БиХ много боље би било да је Кавазовић остао у униформи. Овако, као и у најтоталитарнијим исламским друштвима, вјерски поглавар говори као официр – рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је нагласио да БиХ није земља Бошњака, како тврди Кавазовић, већ је она земља која се саставила од Републике Српске и ФБиХ, а бошњачка је колико и српска и хрватска.

– Реиса Кавазовића још једном позивам да се врати у оквире вјерског дјеловања и да пусти своје политичке фаворите да се сами изборе за медијски и политички простор – изјавио је Додик.

Подијели: