Kомшић најобичнији провокатор и фолирант, нема шта да тражи у Бањалуци

25.11.2022.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је занимљиво да је члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић за прву неслужбену посјету у иностранству изабрао Бањалуку.

– То је најобичнији провокатор и фолирант, који нема шта да тражи у Бањалуци. Боље да је отишао у Ливно, умјесто што нас провоцира и вријеђа – навео је Додик.

Он је истакао да су Комшића муслимани подметнули у Предсједништво да тамо глуми лажног Хрвата и прави само штету.

– За ове четири године могао сам се увјерити да је дубоко острашћен у мржњи према свему што је српско и хрватско и да је штеточина, која својим приступом највише доприноси распаду Босне – написао је Додик на Твитеру.

Он је навео да БиХ не може успјети на провокацијама Комшића и сличних, који се данас окупљају по Бањалуци обиљежавајући непостојећи празник.

– Једини начин да се продужи опстанак БиХ је да се поштује унутрашњи договор три конститутивна народа и да се уважавају њихови ставови – рекао је Додик.

Он је навео да да постоји никакво љепило интервенција међународног фактора које ће саставити и залијепити распалу БиХ док се народи у њој не договоре, и то сви морају да схвате.

– То непоштовање странаца видимо и данас, док шаљу лицемјерне честитке за непостојећи дан, иако добро знају да ова земља нема закон о празницима. Такав њихов приступ држи ову БиХ заробљеном и доприноси да је сваким даном има све мање – навео је Додик.

У таквим околностима, додао је он, једина трајна и сигурна чињеница је Република Српска, која је будућност, а упитно је да ли ће у тој будућности бити БиХ.

Подијели: