На губитку само дио међународне заједнице који се у БиХ одржава на конфликтима

03.07.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је било јасно одмах након састанка представника партија које чине власт на заједничком нивоу, који је одржан у Коњицу, да је на губитку само дио међународне заједнице који се у БиХ одржава на конфликтима и на супституцији легалних институција у БиХ.

Додик је рекао да иако састанак није получио неке велике резултате, ипак је био покушај да се отворено проговори о проблемима и како их ријешити, а што је најгоре за дио амбасада у Сарајеву – политички партнери сједили су за истим столом и разговарали.

– Нисмо дуго чекали на одговор самоизабраних међународних представника који су се договорили да се ми у БиХ не смијемо договорити и да је потребно учинити нешто радикално. И сад опет имамо кризу, коју нисмо изазвали ми у БиХ, него управо они који својим министарствима шаљу лажне извјештаје о ситуацији у БиХ. Зато за све што се буде дешавало у наредним данима и мјесецима у БиХ одговорност не треба тражити ни у Републици Српској, па ни у ФБиХ. Ето пар амбасада у Сарајеву и оног који около хода и лажно се представља нека објашњавају шта се догађа – нагласио је Додик за Срну.

Ако су жељели да усреће муслимане, истакао је Додик, ни то нису успјели, јер они срећу виде у потпуној елиминацији Републике Српске.

– Ми нећемо отићи из Републике Српске, нити ћемо им предати Републику Српску. Ако играју на живце и стрпљење, ми га имамо на претек, јер резервну земљу немамо и ми овдје живимо. А ја се нисам кандидовао за предсједника Републике да би пред сваком фукаром погнуо главу. За мене су наши грађани и гласали рачунајући да ћу се борити – поручио је Додик.

Предсједник Републике Српске је у изјави за Срну указао да је зато рачуница да ће све бити идилично само ако странци распореде подобне актере тако наивна и смијешна да у њу више не вјерује ни Мајкл Марфи.

Подијели: