Најављено дружење сарајевске интелектуалне елите – још једно велико свједочанство бесмисла БиХ

24.06.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик огласио се на Иксу поводом најављене конференције’Босна је наша – Босанска’ 4. јула у Сарајеву.

“Изненадио сам се информацијом да је сарајевски интелектуални круг одлучио да прекине завјет ћутања, да су смогли снаге да организују конвенцију “која ће бити у знаку одлучности, јасних визија и политичких опред‌јељења и према домаћој и интернационалној јавности, и према унутарполитичким и вањскополитичким актерима”.

Значи поручиће да је доста страног интервенционизма, мешетарења страних амбасадора, наметања, суспендовања институција од стране нелегитимних појединаца, неуставног д‌јеловања, урушавања система одлучивања. Заложиће се за поштовање Устава и Дејтонске структуре БиХ, једнаких права Срба, Бошњака, Хрвата. Похвално.

Или неће бити ништа од тога. Сигурно неће бити ништа од тога. Дружељубив сам човјек, волим када се људи окупљају, дебатују, размјењују мисли. Поздрављам најављено дружење сарајевске интелектуалне елите зато што ће оно бити још једно велико свједочанство бесмисла БиХ. “Босна је наша – босанска”, најављују интелектуалци.

Ништа Срби, ништа Хрвати, а бога ми ништа ни Бошњаци. Само Босанци. Ако је вјеровати Уставу, БиХ припада Србима, Хрватима, Бошњацима и осталима, у које спадају и Босанци. Сарајевски интелектуалци, изгледа, сматрају да БиХ није ни српска, ни хрватска, а бога ми ни бошњачка, већ осталих. Господо, босански може бити лонац, можда кафа у неким кафићима централне БиХ, али Босна и Херцеговина може бити дефинисана само као заједничка држава три конститутивна народа: Срба, Хрвата и Бошњака, према Дејтонском мировном споразуму.

Чисто да знате, да се не мучите да промишљате. Али добро је да сте скинули маску. Добро је да сте јавно рекли оно што 30 година мислите, да је БиХ само бошњачка и да су Срби и Хрвати за вас страно тијело. Добро је да сви виде ко разваљује БиХ. Дуго вам је требало, али никада није касно”, написао је предсједник Српске Милорад Додик на Иксу.

Подијели: