Наш сан је слободна Српска, а не заблуде БиХ

02.07.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да ће Српска поштовати Дејтонски споразум колико он буде поштован од других.

– Наш сан је слободна Република Српска, а не заблуде у БиХ. У БиХ смо зато што морамо и јер је тако рекао међународни мировни уговор. Не заговарам сукобе и неће их бити – написао је Додик на Инстаграму.

Додик је истакао да Република Српска има међународне пријатеље, више него икада до сада, али и исте непријатеље које је имала до сада.

Предсједник Српске је у ретроспективи протекле седмице навео да је у Братунцу присуствовао обиљежавању 31 године од страдања 3.261 Србина у средњем Подрињу и Бирчу и нагласио да “смо у прошлом вијеку изгубили пола нашег народа и да је српска жртва огромна”.

Додик је навео да је на састанку са лидерима странака које чине власт на нивоу БиХ разговарано о многим актуелним питањима, а једно од њих је и питање Уставног суда БиX.

– Став из Републике Српске је јасан и сматрамо да се треба ући у процес доношења закона о Уставном суду БиХ – навео је Додик.

Предсједник Српске је подсјетио да је током седмице присуствовао свечаностима поводом Видовдана и обиљежавању 30 година постојања Борачке организације Републике Српске.

 

Подијели: