“Нећемо бити сервис за жеље ЕУ, САД и осталих”

14.12.2022.

Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је да нова власт на нивоу БиХ сигурно неће бити сервис за жеље ЕУ, САД и осталих, али ће радити на рјешавању питања која то већ дуго чекају, те ће форсирати реализацију развојних пројеката.

“Након формирања Савјета министара приступићемо одмах изради новог буџета који треба да буде усаглашен и, вјерујем, рекордно брзо усвојен након формирања Савјета министара”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци уочи сутрашњег састанка са ХДЗ-ом и “осморком”.

Он је додао да ће договор о формирању власти сутра бити завршен, да ће разговарати о конкретним пројектима и одређеним позиционирањима.

“Идемо да покушамо да радимо у атмосфери пуног уважавања, имамо потребу да и они и ми ријешимо нека питања, опредијелили смо се да форсирамо развојне пројекте”, истакао је Додик.

Додик је раније најавио да ће тројни састанак о формирању Савјета министара и осталих структура власти на заједничком нивоу бити одржан у четвртак, 15. децембра, у Сарајеву, те да ће СНСД подржати Борјану Kришто за предсједавајућу Савјета министара.

Подијели: