Нећемо заборавити наше жртве

04.08.2023.

Предсједни Републике Српске Милорад Додик рекао је у селу Јањила код Босанског Петровца да неће бити заборављени Срби страдали на Петровачкој цести у Погрому “Олуја” 1995. године.

Додик је истакао да на овом мјесту страдања Срба и у Другом свјетском рату и у протеклом ниједан државник до сада није био, али да су ту данас он и предсједник Србије Александар Вучић како био подстакли да буде завршен планирани објекат код споменика и да би свако знао шта се овдје догодило – да су ту побијени српски цивили без иједног разлога.

“Нећемо заборавити наше жртве”, рекао је Додик у обраћању након полагања вијенаца заједно са предсједником Србије на спомен-обиљежје на Петровачкој цести поводом обиљежавања Дана сјећања на све страдале и прогнане Србе у Погрому “Олуја” 1995. године.

Додик је рекао да се данас на Петровачкој цести обиљежава страдање српског народа и у Другом свјетском рату, па је то поновљено и 1995. године, када су на идентичан начин убијани Срби.

Он је указао да је Србија била склона до Вучића да потисне ове догађаје, да су му директно говорили: “Немојте да то радимо, да не љутимо друге”, али да је данас то све промијењено.

“Свједочимо томе да је Србија данас јача, да је Српска данас снажна и јака и помогнута од Србије као никада до сада”, нагласио је Додик.

Он је истакао да су четири општине у Федерацији БиХ гдје је већинско српско станивноштво издашно помагане средствима Србије и Српске и да ће то бити настављено и убудуће.

 

Подијели: