“Нисам отишао у Сарајево због процјена о безбједносним ризицима”

13.02.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је подржао вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића, али да није отишао пред Суд БиХ у Сарајево јер су полицијске структуре процијениле да постоји ризик за његово кретање у Федерацији БиХ.

– Жао ми је што нисам отишао тамо. Обратио сам се на свом Твитер налогу и рекао све у вези Лукића – човјека који је показао храброст и није оклијевао да заштити интересе Републике Српске. Нисам отишао, јер наша полицијска структура процјењује да има неких ризика за моје кретање у ФБиХ, али сам у мислима са Лукићем – рекао је Додик у Бањалуци.

Он је процес против њега и Лукића назвао циганијом у којој један судија /Сена Узуновић/ суди у два предмета која су претходно била спојена.

– Не могу да вјерујем да је судија пристао да суди, судија који је био ангажован у оружаним снагама муслиманских формација, који је био војни судија и баш у вријеме када је највећи злочин почињен над Србима у Коњицу није забиљежена ниједна пресуда – рекао је Додик.

Додик је рекао да су Суд и Тужилаштво БиХ “институције зле намјере према Републици Српској”.

Подијели: