Онима који би да укидају законе Српске најбоље би било да укину БиХ

23.02.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је за РТРС да би онима који желе укидање Закона о непокретној имовини било најбоље да укину БиХ.

– То је најпродуктивнија ствар коју овдје могу да ураде и да пусте народе да живе и да се организују како желе – рекао је Додик коментаришући захтјев који је Уставном суду БиХ поднио бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић поводом Закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти.

Он је подсјетио да је парламент Републике Српске донио овај закон у којем нема ништа спорно, наводећи да је Уставни суд и до сада оспоравао одлуке на које Српска, по Уставу, има право.

– Уставни суд, који је састављен да поспреми неред иза странаца, сада доноси разне одлуке, а то што тај суд каже не мора значити да је у праву. Парламент је донио одлуку, функционисало је док је требало, а сад би они то да укидају – рекао је Додик.

Додик је нагласио да не постоји државни ниво БиХ, већ искључиво заједнички ниво или само Босна и Херцеговина.

– Американци могу да мисле да је БиХ држава, могу да мисле шта год желе. БиХ је по Дејтонском споразуму оно што ми поштујемо. Дакле, овим споразумом је дефинисано да БиХ има свој вањски политички суверентитет, а не унутрашњи и да наставља да живи по организацији утврђеној Уставом, који је, пак, рекао да БиХ нема предзнак ни државе ни републике – рекао је Додик.

Он је поручио да неће проћи форисрање приче о држави, јер је Устав јасно дефинисао шта је БиХ

Подијели: