Под химном Српске нико није страдао, а уз повике “Алаху-екбер” хиљаде људи

13.01.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да одлазећи министар иностраних послова у Савјету министара Бисера Турковић ако не довлачи урме из Катара, онда “баца” будалештине по Сарајеву и у томе јој је прошао цијели мандат.

“Умјесто да се са партијским колегама позабави исламским парадама по Бужиму, које јесу пријетња не само БиХ, већ цијелој Европи, Турковићева покушава да свој отров проспе по Републици Српској и Руској Федерацији”, изјавио је Додик Срни упитан да прокоментарише оптужбе Турковићеве у вези са додјелом ордена предсједнику Русије Владимиру Путин и интонирања химне Републике Српске на обиљежавању Дана Републике.

Додик је истакао да под химном Републике Српске, која јој смета, није страдао нико у свијету, али под узвиком “Алаху-екбер”, који слушамо ових дана у ФБиХ, страдало је хиљаде Европљана и Американаца.

“Ми смо предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину дали орден јер нас поштује и подржава међународни споразум којим је успостављена данашања БиХ. Како да велике европске земље објасне да у јеку санкција против Русије неке чак имају повећану робну размјену са Русима? И онда смо ми лоши момци, а они добри и на страни добра”, нагласио је Додик.

Што се тиче изјаве Турковићеве да је додјела ордена Путину “шамар цијелом свијету”, Додик је подсјетио да код Срба има изрека, која као да је настала због ње, а која каже: “Свака јој је за шамара”.

Подијели: