Поновно бројање гласова покушај дестабилизације Српске

13.10.2022.

Централна изборна комисија БиХ отела нам је право да се до краја проведе процес избора у Републици Српској, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик на конференцији за новинаре у Будимпешти.

Додик је поручио да је то право намјерно отето Републици Српској.

– Шта има комисија у Сарајеву са избором за Народну скупштину Српске, за предсједника Српске? То је ствар Републике Српске и то ћемо враћати у наредном периоду – нагласио је Додик.

Након састанка са мађарским премијером Виктором Орбаном, Додик је рекао да Будимпешта има висок степен разумијевања за проблеме које Српска има са БиХ.

– Сад нам је много тога јасније о дјеловању опозиције и ЦИК-а. Јелена Тривић је на фону њемачке политике, а не политике Републике Српске. Не бранимо се ми ни од кога, јер ја и СНСД смо апсолутни побједници протеклих избора. Предсједник ЦИК-а је човјек који је негативно расположен према српском народу, јури освету, а не правду и правичност. Мислим да је он послушник којем је неко рекао да тако ради, а то најчешће долази из британске амбасаде која се умијешала у изборе и од амбасада које је подржавају – поручио је Додик.

Додик је упутио позив “часним људима у ПДП-у да се упознају са ситуацијом и да се одразе према томе”.

– Ово је покушај потпуне дестабилизације у којој би требало да се произведе некаква “жута револуција”. Наравно да такве револуције неће бити. Обавезан сам према броју гласова које сам добио и, наравно, ако хоће ту борбу, имаће је – закључио је Додик.

Подијели: