Приједлог закона о непрофитним организацијама ускладити са европском праксом

29.05.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је Приједлог закона о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација повучен из скупштинске процедуре на додатно усаглашавање и да ће у догледно вријеме бити враћен у поновну процедуру.

– Посљедњих дана вршили смо консултације с Владом Републике Српске и посланицима владајуће већине у Народној скупштини о Приједлогу закона о посебном регистру и јавности рада непрофитних организација – навео је Додик на друштвеним мрежама.

Он је истакао да су сви правни стручњаци, који су разматрали овај приједлог закона, сагласни да је он у потпуности усаглашен са законом који имају САД, те да је блажи по форми и одређеним правним нормама.

– Међутим, видљиви су одређени приговори, а тичу се европских норми, а пошто је Република Српска опредијeљена европском путу, договорили смо да овај повучемо и додатно усагласимо са законима које имају и примјењују поједине европске земље како бисмо га ускладили с европском правном праксом. Значи, приједлог је повучен на додатно усаглашавање и у догледно вријеме ће бити враћен у поновну процедуру – навео је Додик.

Подијели: