Приједор ће дати новог министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске

24.12.2022.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ће Приједор дати новог министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске умјесто Драгослава Kабића, који је, како каже, важан кадар ове странке, патриота и човјек посвећен Српској што је показао током Одбрамбено-отаџбинског рата.

“Kабић ће остати веома важан човјек у нашој партији и потрудићу се да тамо гдје то закон дозвољава, он буде руководилац од неких важних ресора, јер то заслужује”, рекао је Додик новинарима на Јахорини.

Додик је подсјетио да је Kабић мобилисан у 18. години и да је био до задњег дана учесник Одбрамбено-отаџбинског рата.

“То је човјек кога обожавају борци тога краја јер знају ко је он, а ја то могу да свједочим јер сам био на таквим мјестима. То ме и опредијелило да га предложим за мјесто министра за борачка питања”, рекао је Додик.

Говорећи о смјени новоименованих министара у Влади Српске због раније почињених прекршаја, односно учествовања у саобраћајним несрећама, Додик је рекао да они немају ниједну законску препреку да обављају највеће дужности, али да имају моралну одговорност.

Додик сматра да је смјена Kабића због прекршаја почињеног прије 25 година драматична казна која поново враћа сјећање на ту неугодност.

“У саобраћају се може свима нама свашта десити. Мислим да смо претјерали у осуди ових људи јер су они већ издржали своје казне и одужили своје”, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, Kабић је имао саобраћану незгоду прије 25 година, није био под дејством алкохола и одлежао је своју казну од неколико мјесеци као учесник у саобраћајној незгоди у којој је једно лице смртно страдало.

Он је подсјетио на случај политичара у Словенији који је док је био на издржавању затворске казне проводио предизборну кампању, а када је изашао из затвора постао је премијер.

“Тамо је нормално да када одслужиш казну треба да се интегришеш у друштво и да немаш никакав проблем те врсте. Само се овђе код нас прави халабука као да је то највећа грешка на свијету”, рекао је Додик.

Одговарајући на питање о медијским наводима да новоизабрани министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојан Випотник није из реда хрватског народа, Додик је рекао да је најважније како се он изјашњава и да је то чињеница.

“Треба да почнемо да уважавамо њихове квалитете”, рекао је Додик.

Додик је истакао да у Влади Српске има 11 нових министара и да грађани треба да имају повјерења у њих.

“Захвалан сам свима који су прихватили да раде у овом времену у Влади – од премијера до свих других. Мислим да народ треба да има повјерења у њих”, рекао је Додик.

Он је истакао да поједини медији шире “неку причу” и износе лоше ствари које изазивају пажњу, те их замолио да посвете пажњу добрим стварима.

Подијели: