Приштина неће успјети терором да натјера Србе да оду

28.06.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик сматра да треба подржати порив Срба да остану на Косову и Метохији, које је саставни дио Србије, те се борити да тако и остане и да сваки дан за српски народ у јужној српској покрајини буде безбједан.

Додик је изјавио да су Срби на Косову и Метохији у тешкој ситуацији и да у Приштини мисле да ће терором успјети да их натјерају да оду, додајући да је увјерен да у томе неће успјети.

Он је истакао да су Срби на Космету у сличној ситуацији као Срби у Републици Српској, само што Срби имају Републику Српску и лакше могу да се одбране кроз своје институције.

– Срби на Косову остали су због међународног ангажмана потпуно истурени, изложени тим зликовцима из Приштине који упорно масакрирају и туку људе и заводе терор, вјероватно у нади да ће се остали уплашити и напустити тај простор јер не желе тортуру, не рачунајући да постоји опредјељење да тамо остану – рекао је Додик за Спутњик.

Он сматра да тај порив Срба да остану треба подржати и да треба радити безбједносно неутрално и гарантовати безбједност свима.

– То не може да учини ни Приштина, то не може овај концепт. Као што не може БиХ коју гурају 30 година, не могу да успију да наметну оно што они хоће. БиХ остаје подијељено, нестабилно друштво – навео је Додик.

Он је рекао да је самопроглашено Косово нонсенс који се десио зато што су неки били препотентни, па су рекли да је то нека држава.

– Није чланица УН, није призната од свих земаља. Пет европских земаља није признало /самопроглашено/ Косово. Резолуција 1244 каже да је то саставни дио Србије. И оно што ми морамо радити је управо то: Косово је саставни дио Србије, територијални интегритет Србије треба поштовати са Косовом унутра и борити се да сваки дан буде сигуран за наше људе на Косову – нагласио је Додик.

Подијели: