“Рајска долина ЛУX” доказ успјеха, важно је да остане у власништву Владе Српске

24.12.2022.

Милорад Додик, предсједник Републике Српске, је након свечаног отварања рекао да је новоотворени хотел “Рајска долина ЛУX” доказ успјеха и да је веома битно да остане у власништву Владе Републике Српске, што је предстрек за даљи развој Српске.

Он је додао да је мало примјера да се државна својина стави у комерцијалне сврхе.

Додик је истакао да је Влада у тај дио Српске уложила 250 милиона марака већином бесповратних средстава и да је Олимпијски центар на Јахорини постао епицентар развоја у региону.

На Јахорини је у инвестиције уложено преко милијарду марака, што приватног, што државног капитала. Желимо да инвестирамо у гондоле према Палама и Лукавици, што ће бити од великог значаја – истакао је Додик.

Хотел “Рајска долина” налази се у центру скијалишта на Јахорини, на почетку шестосједа “Пољице”.

Објекат су у новембру 2020. године отворили тадашњи српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Реновирани хотел “Рајска долина”, у који је уложено 10 милиона KМ, у власништву је Владе Српске.

Хотел садржи 18 апартмана, 12 соба, ресторан и остале садржаје. А у новом хотелу посао је добило 50 радника.

Потребан нови приступ у вези с функционисањем јавног сектора

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће одговорност бити кључна ријеч у наредном периоду када је ријеч о функционисању јавног сектора.

“Морамо да направимо нови приступ у овим годинама у вези с функционисањем јавног сектора и одговорности према тим питањима”, рекао је Додик новинарима на Јахорини.

Одговарајући на питање новинара зашто је тек сада дошла иницијатива за отказе за све запослене у јавном сектору који не долазе редовно на посао, Додик је рекао да је таквих иницијатива било и раније, али да је очигледно сада постало неки јавни фокус.

“Директори у јавним предузећима имају седам дана да то заврше, а након тога лете они. Ми ћемо направити систем контроле који ће показати у сваком предузећу на који начин се то дешава”, навео је Додик.

Он је рекао да не зна из ког разлога се то дешавало и колико тога има.

“Сачекајмо седам до 10 дана и саопштићемо вам број таквих. Нема правдања за то. Kад се нешто појави ми реагујемо, а док то не дође до нас не можемо реаговати”, навео је Додик.

Он сматра де је много више приче о томе у јавном дискурсу него што стварно постоји, истичући да то питање мора да буде ријешено, било оно маргинално или масовно.

“Одговорност ће бити кључна ријеч у наредном периоду”, поручио је Додик.

Додик је изјавио јуче у Бањалуци да ће бити повећан степен одговорности, прије свега јавне управе и да ће бити ријешено питање људи који нису захвални на томе што раде на неком од мјеста у јавној управи.

Подијели: