Разговор с Ердоганом о сарадњи и реализацији пројеката у Српској

01.03.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас на Дипломатском форуму у Анталији с предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Додик је овом приликом изјавио да је са Ердоганом разговарао о економској сарадњи и реализацији раније започетих пројеката у Српској.

Разговорали смо о разним пројектима у Српској, прије свега о изградњи ауто-пута, што је био и кључни разговор са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, који је веома заинтересован да дође до изградње ауто-пута Београд-Сарајево, рекао је Додик.

– Имали смо један веома сложен и садржајан дан, који је почео низом састанака с одређеним привредницима – истакао је Додик у Анталији, након састанка са Ердоганом.

Додик истиче да мисли да ту постоји једно добро рјешење, а остало је само да се спроведу одређене процедуре.

– Услови који се овдје нуде за то су нама веома прихватљиви, та процедура ће се морати завршити у што скоријем периоду како би се кренуло у реализацију. С Ердоганом сам разговорао и о одређеним елементима пољопривредне сарадње и политичке ситуације. Оно што је за нас важно, да можемо радити на дионицама путева у Српској, не чекајући Федерацију. Имамо добар договор о тој реализацији – истиче Додик.

Када је ријеч о политичкој ситуацији, Додик наводи да је са Ердоганом разговарао о БиХ, гдје је напоменуо да је за Српску прихватљива само Уставна БиХ, која је високо децентрализована.

– Да се поштују међународни споразуми и да се прекине са међународном интервенцијом – напомиње Додик.

Подијели: