Разматрамо изградњу нових репрезентативних објеката Српске у Источном Сарајеву

03.02.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се, осим Административног центра Републике Српске у Источном Сарајеву, размишља о изградњи још репрезентативних објеката у овом граду који треба да служе за потребе Владе, њених службеника и републичких функционера.

“Вријеме је чак да се размишља да се направи још репрезентативних објеката у Источном Сарајеву, који треба да служе за потребе Владе, њених службеника и републичких функционера”, рекао је Додик новинарима у Зворнику, коментаришући питање зашто само четири посланика из Српске ноћи у том административном центру у Источном Сарајеву.

Он је истакао да увијек борави у Административном центру Републике Српске у Источном Сарајеву, да тамо држи састанке и ноћи управо у том центру.

“Да ли неко хоће или неће /ту да ноћи/, то је њихов избор. То је Влада Републике Српске изградила за те намјене и не знам зашто је то некоме проблем. Мислим да смо каснили много година што то прије нисмо направили”, рекао је Додик.

Он је истакао да нема државе која нема такве објекте, уређен тај систем односа, своје репрезентативне канцеларије.

“Дакле, покушавају стално да одрже неке теме на глупостима ко спава или не спава. Дакле свима тамо стоји на располагању да тамо спавају, а ја немам намјеру да контролишем ко спава тамо, а ко не спава”, рекао је Додик.

Он је подсјетио да су посланици 15 или 20 година спавали по бензинским пумпама и другим објектима, што је било понижење за Републику Српску.

Додик је истакао и да је вријеме да се у Зворнику коначно крене са пројектовањем и у изградњом савременог објекта Градске управе.

“Дошло је вријеме да и то урадимо и урадићемо то. Ово радимо због грађана, да имамо најсавременији објекат да свако може да дође и оствари ту своја права”, рекао је Додик

Подијели: