Реизбор Сија за предсједника Кине доказ његовог успјешног рада

10.03.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је предсједнику Кине Си Ђинпингу на поновном избору за предсједника државе, истакавши да је једногласна подршка Комунистичке партије Кине новом мандату доказ да успјешно води своју земљу на путу ка даљем напретку и благостању.

– Велика ми је част и задовољство да Вам честитам на поновном избору на мјесто предсједника пријатељске Народне Репубике Кине. Користим ову прилику да поновим своју подршку Вашим глобалним иницијативама које имају за циљ стварање друштва заједничке будућности – нагласио је Додик у честитки.

Предсједник Републике Српске рекао је да подржава и активности предсједника Кине с циљем проналажења мировног рјешења за стабилизацију прилика у Украјини.

– Вријеме хегемоније је, на срећу, иза нас и морамо удружити напоре како бисмо се супроставили хладноратовском менталитету – навео је Додик у честитки.

Си Ђинпинг данас је једногласно изабран за предсједника Кине и предсједавајућег Централног војног савјета Кине на 14. Свекинеском народном конгресу који је у току.

Си је једини предсједник Кине који је изабран по трећи пут и то на петогодишњи мандат.

(Срна)

Подијели: