Република Српска је стабилна и сваким даном све више јача

05.03.2023.

Република Српска је стабилна и сваким даном све више јача, што потврђују и сви економски показатељи. Упркос разним покушајима да се стање у Српској представи лошим, поносан сам што на све те спекулације одговарамо јасним статистичким подацима, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Он је навео да ти подаци указују на стални раст просјечне плате, која је у јануару ове године износила 622 евра, кредитни рејтинг Републике Српске је стабилан Б+, а остварени бруто домаћи производ у 2022. години номинално је већи за 13,5% у поређењу са 2021. годином, као и да је у јануару ове године остварена покривеност увоза извозом по сјајној стопи од 97,28%, што је чини рекордном.

Додик је на свом Инстаграму у подсјећању на протеклу седмицу навео да је она “показала да у Федерацији и даље живе у заблуди да уз подршку међународне заједнице могу одлучивати о имовини која припада Српској. Поново сам указао на то да такве политичке одлуке Уставног суда за нас немају значај”.

“Настављамо још јаче борбу за интересе наше Републике”, рекао је Додик и подсјетио да су на састанку с коалиционим партнерима, потврдили партнерство потписивањем новог коалиционог споразума, који је додатно учврстио њихова настојања да у наредном периоду раде још интензивније на јачању институција Републике Српске.

“Протекле седмице имао сам задовољство да угостим студенте Правног факултета Универзитета у Приштини с привременим сједиштем у Косовској Митровици, који у Бањалуци бораве у оквиру пројекта ‘Упознај Српску, упознај своје’”, поменуо је предсједник Српске.

Такође подсједтио је да су Република Српска и Србија увијек заједно у свему и да се то види и у пројектима које заједно раде, те да је о томе разговарао с Александром Вучићем, предсједником Србије, у Београду те му још једном пружио подршку по питању Косова и Метохије.

“Присуствовао сам свечаном пријему у Београду поводом Дана Републике Српске и годишњице првог Устава. Срећан сам што се најважнији датуми за Републику Српску и наш народ обиљежавају у Србији”, навео је Додик.

Он је подсјетио на састак с Јоханом Сатлером, те да је путем видео-линка разговарао с представницима кинеске корпорације ЦМЕЦ (Цхина Мацхинеру Енгинеринг Цорпоратион) о могућим улагањима у инфраструктурне пројекте у Републици Српској.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Милорад Додик (@mdodik.official)

Подијели: