Република Српска сутра шаље 20 камиона помоћи турском народу

27.02.2023.

Република Српска сутра шаље 20 камиона помоћи пријатељском турском народу у најугроженијим подручјима погођеним земљотресом, поручио је предсједник Српске Милорад Додик.

Додик је навео да је Српска још једном показала своју хуману страну и захваљујући томе најугроженијима ће бити достављена помоћ у виду конзервисане хране, месних прерађевина, брашна, шећера, а добиће и ћебад.

– Захвалан сам свима који су учествовали у организацији, Влади Републике Српске, али и Црвеном крсту Републике Српске. Желим да захвалим и турском конзулату у Бањалуци с којим смо координисали активности – написао је Додик на свом Твитер профилу.

Упркос великој жељи да се помогне и сиријском народу, Додик је рекао да нажалост овај пут Српске неће бити у могућности да пошаље помоћ јер не постоји начин да се организује превоз и прелазак границе.

– Српска ће у наредном периоду покушати пронаћи начин да помогне Сирији и тако покаже своју солидарност – поручио је Додик.

Снажни земљотреси погодили су Турску 6. фебруара. Потреси су се осјетили и у сусједним земљама, највише у Сирији, у којој је погинуло неколико хиљада људи. Број погинулих у Турској премашио је 42.000 људи.

Подијели: