Rezolucija sahranila BiH, ona više ne postoji

24.05.2024.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da sve što su Bošnjaci uradili sa sramnom antisrpskom rezolucijom o Srebrenici predstavlja istorijski sunovrat i nema nikakve veze ni sa pravdom ni sa zdravim razumom, i jedino što su uspjeli to je da ponize sve nesrećne žrtve, a najviše bošnjačke, i da sahrane BiH, jer je ovo početak kraja.

Dodik je naglasio da rezolucija o Srebrenici neće ništa promijeniti, jer genocida u Srebrenici nije bilo i prema tome ne postoje ni negatori nečega što nije bilo.

Navodeći da to dobro znaju i muslimanski politički predstavnici, predsjednik Dodik je u intervjuu Srni rekao da Republika Srpska ništa ne poriče, već odbacuje laži i neistine koje nam godinama podvaljuju i na kojoj su muslimani izgradili svoj identitet.

“Juče smo bili svjedoci da je Generalna skupština u potpunosti izgubila svaki kredibilitet i to se jasno moglo čuti iz poruka brojnih zemalja koje su ostale suzdržane, koje su odbile glasati i bile protiv ovog cirkusa. Više od pet milijardi svjetske populacije odbilo je da učestvuje u politizaciji ove teme i odlučilo je da ostane izvan te lažne priče. To sve govori o Generalnoj skupštini, ali i muslimanima koji slave to što 109 zemalja od ukupno 192 nije glasalo za njihov prijedlog”, rekao je Dodik, upitavši šta bi bilo da je obrnuto.

On je naglasio da je ta histerija i antiustavno djelovanje Bošnjaka zakucalo posljednji ekser u kovčeg BiH. “BiH više ne postoji. To vidimo iz poruka svih predstavnika političkih muslimana. Euforija i likovanje što se jedan takav dokument našao u Generalnoj skupštini govori o tome šta oni hoće i koje su im namjere”, konstatovao je Dodik.

“To što su politički predstavnici muslimana, zajedno sa Nijemcima i Amerikancima, planirali da razgrađuju Dejton neće se nikada ostvariti. Miran razlaz i svi srećni. Zajedno nećemo i ne možemo. Možemo razgovarati samo o razdruživanju i to je to”, izjavio je Dodik u intervjuu za Srnu.

PRIJE ĆE NESTATI AMERIKA, NEGO REPUBLIKA SRPSKA

Upitan da prokomentariše saopštenje Ambasade SAD da secesija ili razdruživanje Republike Srpske ne znači njenu nezavisnost niti kraj BiH nego kraj Republike Srpske, Dodik je rekao da je legalna i legitimna inicijativa o mirnom razdruživanju koju će Srpska podnijeti u BiH i da je neće spriječiti američka ozlojeđenost i bijes isfrustriranog ambasadora Majkla Marfija.

“Sasvim je legitimno da Republika Srpska predlaže, a mi ćemo predložiti sporazum o mirnom razdruživanju. Oni izgleda kada bi se probudili i vidjeli bilo šta što dolazi iz Republike Srpske mislili bi da se radi o secesiji”, istakao je Dodik.

On je ocijenio da je prisutan izopačen način razmišljanja kod stranaca, te ponovo ukazao na laži koje prate proces u vezi sa usvajanjem rezolucijom, podsjetivši na spisak od oko 90 Bošnjaka koji su živi, a imena su im uklesana na spomen ploče u Potočarima i vode se kao žrtve.

“To je evidentna prevara o Srebrenici. Oni sada žele da tu priču pokriju sa ovom tvrdnjom kako će nestati Republika Srpska. Prije će nestati SAD nego Republika Srpska”, poručio je Dodik.

Amerikanci, kaže on, samo i plasiraju laži da bi skrenuli priču s debakla u Generalnoj skupštini UN i načina organizacije sjednice i zbog toga pribjegavaju prijetnjama.

“Nisu se udostojili da reaguju na očigledno kršenje Ustava kada je riječ o pokretanju inicijative u Generalnoj skupštini, a sada bi prijetili na inicijativu koju pokreće Republika Srpska. E, neće moći”, rekao je Dodik.

VIŠE OD GODINU DANA BOŠNJACI RADE U TAJNOSTI PROTIV SRBA

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje pojedinih bošnjačkih zvaničnika, koji i dalje pokušavaju da ubijede domaću i svjetsku javnost, da ova rezolucija doprinosi pomirenju i smanjenju očigledne podijeljenosti u BiH, te da ona predstavlja lekciju onom dijelu čovječanstva koje, kako kažu, i dalje ne zna razliku između dobra i zla, predsjednik Srpske je naglasio da Republika Srpska, a i cijeli svijet veoma dobro znaju razliku između onoga šta vodi pomirenju i zla koje hoće da ostvari dominaciju na ovom prostoru kroz razne projekte i rezolucije.

“Bošnjaci su javno priznali da godinu dana rade u tajnosti protiv Republike Srpske. Godinu dana smišljeno i organizovano rade protiv Srba. Republiku Srpsku i Federaciju ne vezuje više ništa. Bošnjačka struktura je jednostrano djelovala i izašla iz ustavnog okvira. Poruke bošnjačkih političara nakon usvajanja ove rezolucije su sramne i pokazuje da su samo nasjeli na huškanje NJemačke i izvisili u cijeloj priči. To je njihov izbor koji će da košta BiH”, poručio je Dodik.

BEĆIROVIĆEVO PRIZNANJE DO KRAJA OGOLILO BOŠNJAČKU UNITARISTIČKU POLITIKU

Govoreći o izjavama Denisa Bećirovića da je rezolucija, kako kaže, “šasna za katarzu” i da se na njenom usvajanju radilo više od 12 mjeseci, predsjednik Dodik je rekao da je Bećirović svojim priznanjem da su duže od godinu dana pripremali rezoluciju protiv Srba do kraja ogolio bošnjačku unitarističku politiku koja isključivo radi protiv Republike Srpske.

“Taj čovjek je čisto zlo, primitivna i frustrirana spodoba koja aktivno ruši BiH i odnose među narodima. Apsolutna laž je da oni hoće pomirenje, a sa rezolucijom su po ko zna koji put pokazali da nikada nisu odustali od svoje unitarističke politike, da se nisu odmakli od onoga što je zastupao Alija Izetbegović u ‘Islamskoj deklaraciji’ i od zla koje je željelo rat na ovom prostoru”, istakao je Dodik.

Slušati Bećirovića kako priča o jačanju kulture mira, rekao je Dodik, uvreda je za svakog normalnog čovjeka, jer je on najveći huškač koji stalno pokušava da diže tenzije i sve što radi je mimo Ustava i zakona.

“Sve ovo vrijeme Bećirović je aktivno radio s Nijemcim na planu uništenja Republike Srpske i razgradnji Dejtona. I bez imalo stida to javno i priznaje. Strukture koje tamo vladaju su potomci nacista koji su u tom idiotu pronašli izvršioca njihovih planova i misle da su ovim nešto postigli.

Uspjeli su samo da trajno zapečate sudbinu BiH. BiH više ne postoji, ni dejtonska, ni nikakva. Nema Bećirović više šta da poručuje ni Srbiji ni Srbima, ali Srbi imaju šta da njemu kažu – nikakve odnose i nikakve veze za najvećim mrziteljem i ratnim huškačem ne želimo da imamo, niti planiramo imati”, poručio je Dodik.

REZOLUCIJA JE POČETAK KRAJA NAŠIH ODNOSA

Na pitanje da prokomentariše izjavu Elmedina Konakovića da će BiH poslati protestnu notu svim zemljama, njih 19, koje su glasale protiv rezolucije o Srebrenici, Dodik je odgovorio da on ne može slati nikome ništa u ime u BiH, jer na to nema pravo.

“Može da šalje lične poruke kome hoće u ime odmetnute bošnjačke strukture čije je nelegalne radnje priznao jedan dio zemalja u UN pod pritiskom NJemačke i Amerike. Dejtonska BiH ne daje opciju nikakvom ambasadoru, ministru ili bilo kome drugom da saopštava svoje ambicije i želje nego samo zvaničnu i usaglašenu politiku. Muslimani su uništili te institucije i pokazali da ne žele da žive s nama”, pojasnio je Dodik.

On je rekao da je jasno da se radi o iznuđenoj aktivnosti i da ovo nema nikakve veze ni sa Srbima, ni sa Srebrenicom, ni sa Bošnjacima koji su iskoristili svoj trenutak i pokušaje NJemačke, Amerike i ostalih da prikriju svoju licemjernu politiku pred očima svijeta, naročito po pitanju Gaze, ali cijena za tu njihovu grešku je BiH.

“Konaković griješi ako misli da može s nama više da razgovara o bilo čemu osim o mirnom razlazu. On je dio strukture koja je pravila planove kako da se Republika Srpska zaustavi uz pomoć Nijemaca i lažnog Kristijana Šmita. To gdje su on, Bećirović i Lagumdžija svezali BiH, niko, pa ni Amerikanci neće izvući. Nedorasli politički amater i američko-njemački potrčko misli da može da drži lekcije i stranim zemljama koje su dobro shvatile namjere sponzora i izvršilaca rezolucije”, konstatovao je Dodik.

On je dodao da je Konaković možda i sam svjestan u šta se upleo, ali očigledno je da su ih Amerikaci dobro stegli pa sad moraju da rade sve što im kažu iako znaju da je rezolucija početak kraja naših odnosa.

“Rezolucija o Srebrenici pokazala je jednu važnu stvar, a to je da Amerika više nije ono što je bila i da su se mnoge zemlje oduprle pritisku i nisu se uputile u ove spekulativne radnje. Rezolucija je dokaz promašene američke politike i veliko ‘ne’ kolonizatorima i lažnim moralistima. Jedina dobra stvar je što je priča o rezoluciji poslužila da se čuje i glas onih koji jasno kažu šta su sve Amerikanci, Nijemci i Britanci radili, a sad bi da drže lekcije”, istakao je Dodik.

On je naveo da su Bošnjaci samo iskorišteni za tu vrstu priče i zato je tolika histerija i zato se i ovaj potrčko od Konakovića digao da nešto objašnjava.

“Uspjeli su samo da naruše odnose sa Srbima, kako bi se dopali Nijemcima i Amerikancima. Oni se tu ne pitaju ništa, nikada se nisu ni pitali, samo su bili i ostali poslušnici spremni na sve kako bi se ulizali vladarima. Najpoznatiji bošnjački konjovezac je dokaz kako se sluša i agilno izvršava naredba njihovih mentora i nalogodavaca”, ukazao je Dodik.

REZOLUCIJOM SVE REČENO, NEMA VIŠE O ČEMU DA SE PRIČA

Na pitanje da prokomentariše izjavu Željka Komšića da je “stavljena tačka na jedan višedecenijski proces, koji je započeo podizanjem optužnica za genocid, nastavljen izricanjem pravnosnažnih presuda pred međunarodnim sudovima i konačno završen usvajanjem rezolucije o Srebrenici”, Dodik je odgovorio da Komšić, koji nikada nije govorio o zločinima koji su počinjeni nad narodom čije je mjesto uzurpirao u Predsjedništvu BiH i koji nikada nije pomenuo srpske žrtve, sada priča o Srebrenici.

“I ta izjava Komšića potvrđuje ono o čemu stalno govorimo, odnosno o tome kakav projekat su stranci napravili ovdje sa lažnim Hrvatom i lažnim Srbima tamo gdje su ih uspjeli ugurati. Gurnuli su Komšića kako bi zaobišli Hrvate i obezbijedili da se Bošnjaci pitaju za sve uprkos onome što kaže Ustav i Dejtonski sporazum te tako omogućili stalno preglasavanje srpskog naroda, koji ima mehanizme da to spriječi i zasutavi. I to radimo svih ovih godina. Borimo se sa njihovim blokadama i podvalama i tako je godinama, ali nećemo više”, istakao je Dodik.

On je ukazao da im je ova sramna antisrpska rezolucija trebala da posluži da izguraju i Srbe, kao što su izgurali Hrvate i da nametnu priču o nekom novom Dejtonu.

“To neće gledati. Miran razlaz je jedino rješenje, jer mi s tim ljudima nemamo više o čemu pričati. Oni su ovom rezolucijom sve rekli. Nema više šta tu da se priča”, poručio je predsjednik Dodik, podsjetivši da su se Republika Srpska i njeni zvaničnici sve ovo vrijeme zalagali za poštivanje slova Dejtonskog sporazuma i dejtonske BiH, dok su muslimani, uz svoje strane nalogodavce, sve radili na rušenju Dejtona i kršenju Ustava i ustavnih procedura.

Na konstataciju Srne da i SDA i SDP euforično pozdravljaju usvajanje rezolucije, Dodik je rekao da oni pozdravljaju dokument koji je sahranio BiH, dodajući da su ti ljudi ili izvan relnosti pa ne shvataju da nema dalje za BiH ili očekuju da će mimo Dejtona NATO silom stvoriti unitarnu BiH.

“Tako nešto se neće dogoditi koliko god oni sanjali da će ostvariti Alijine snove. Oni su pokazali da su sve ovo vrijeme radili protiv Republike Srpske. Nema razlike između političkih opcija Bošnjaka. Ujedinjeni su u svojoj mržnji prema Srbima i ne trude se to više ni da sakriju. Likuju nad time što su uspjeli da dožive tešku blamažu i još jednom ponize nesrećne žrtve.

Znamo da im srpske žrtve ne znače ništa, ali ovako su pokazali da im i njihove žrtve služe samo zarad prikupljanja jeftinih političkih poena. Ovo je bio fijasko koji je pokazao da se silom uvodi neka rezolucija o jednom tako važnom pitanju i da ne postoji konsenzus. To smo juče čuli od većine zemalja i to je istina. Ovo ima za cilj samo podizanje tenzija i stvaranja nereda u regionu”, rekao je Dodik.

Za sve koji slučajno nisu čuli, a znamo da prate i slušaju, kaže predsjednik Srpske, ponavljam i ponoviću koliko god puta bude trebalo dok ne čuju – u Srebrenici nije bio genocid!

“Svaki Srbin je juče, ako ne prije shvatio da su Nijemci bili i ostali neprijatelj srpskog naroda i da muslimani nisu željeli ni onda, a ne žele ni sada dijalog i saradnju sa Srbima. Prilika vam najbolje pokaže kakav ste čovjek, a Bošnjaci su još sada pokazali da su laži i podvale ono na čemu grade i namjeravaju graditi svoj identitet”, konstatovao je Dodik.

SRPSKA JE ZA NJIH INOSTRANSTVO

Što se tiče izjave ambasador BiH pri UN Zlatka Lagumdžije da je usvajanje rezolucije, kako kaže, veliki dan i za cijeli svijet koji je ponovo vratio Srebrenicu u fokus i koji se prema Srebrenici odredio kao o jednoj planetarnoj tragediji, zločinu genocida”, predsjednik Srpske je konstatovao da Lagumdžija, koji je teško zloupotrijebio položaj po nalogu izopačenog Denisa Bećirovića, sada pokušava da na sva zvona priča kako su oni kao nešto uspjeli.

“I ne samo Lagumdžija, svi oni pokušavaju svom narodu da plasiraju priču da su navodno uspjeli. Nisu uspjeli ništa, osim da sahrane BiH. I glasanje su odgađali više puta samo da bi izbjegli totalno sramoćenje, jer su mnoge zemlje pod pritiskom i ucjenama natjerali da glasaju. Rezolucija nema nikakav značaj, jer je broj onih koji nisu glasali daleko veći od onih koji su se pridružili bolesnim namjerama NJemačke da svoje žrtve prikaže genocidnim. Ponovo vidimo želju NJemačke da obezbijedi dominaciju i upravlja ovim dijelom Balkana, i njene iste bolesne namjere koje su jednom već dovele gotovo do istrebljenja Srba”, istakao je Dodik.

On je ukazao da NJemačka preko BiH pokazuje svijetu da je to njena kolonija, da njen upravnik tu gazduje, nameće zakone i pravila narodima.

“Politika njemačkih vlasti je krajnje neprijateljska prema srpskom narodu. U njihovoj vladi je ministarka koja je potomak naciste. To je zlo koje ne miruje i koje samo njemački narod može i mora pustiti niz vodu”, rekao je Dodik u intervjuu za Srnu.

Na pitanje da prokomentariše izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da, kako kaže, saveznici sve pomno prate i imaju plan ako se nešto desi, te da je kružio avion iznad Srebrenice za vrijeme održavanja sjednice Vlade Republike Srpske koji je sve skenirao i da je sve pod kontrolom, Dodik je rekao da je za Heleza teritorija Republike Srpske inostranstvo u svakom smislu.

“Institucije BiH nisu ništa uradile da zaustave tu osobu ni nakon brojnih lažnih iskaza, širenja govora mržnje i poziva na rat. Taj čovjek mlatara, opasan je i spreman na sve i samim tim s pozicije na kojoj se nalazi ugrožava bezbjednosnu situaciju”, naveo je Dodik.

CRNOGORSKA VLADA NIJE PRIJATELJ SRPSKE, NAŠA SNAGA I SLOBODA JE U SRBIJI

Na pitanje kakav je njegov stav o podršci Crne Gore rezoluciji o Srebrenici, što je iznenadilo srpski narod ne samo u Republici Srpskoj nego i u regionu, Dodik je rekao da nema Srbina koji, uprkos ranijim najavama crnogorske Vlade, nije ostao šokiran onim što je napravila Crna Gora.

“To je lekcija iz koje svi mi, Srbi moramo da izvučemo pouku i da prestanemo da budemo budale koje uvijek vjeruju u pravdu i istinu. Vlada koja je donijela ovakvu odluku nije prijatelj Republici Srpskoj i nećemo održavati nikakve kontakte s njima. Predstavnici Srba koji su zaobiđeni iz ovih procesa, ostali su dostojanstveni i pokazali su svoj odnos prema rezoluciji. Mi razumijemo njihov položaj, koji je jednako težak kao i naš položaj u BiH”, istakao je Dodik.

On je konstatovao da Srbi u Republici Srpskoj i Crnoj Gori nemaju drugu otadžbinu, osim Srbije i to je pokazala i ova rezolucija.

“Naša sloboda i snaga je u Srbiji i doći će dana kada ćemo i zvanično svi biti zajedno. Mi smo jedno po svim pitanjima i sve ovo što smo gledali ovih dana, kao i sramnu izdaju Crne Gore, ujedinilo nas je još više i pokazalo da su Republika Srpska i Republika Srbija jedna država”, naglasio je Dodik.

Što se tiče medijskih istupa Ćamila Durakovića i njegove izjave da neke zemlje nisu ništa znale o “genocidu” u Srebrenici, čak nisu ni čule, ali da su glasale za rezoluciju zahvaljujući, kako je rekao, diplomatskom djelovanju BiH, Dodik je rekao da Srebrenici i svakoj žrtvi koja je stradala u BiH nije potrebna nikakva rezolucija, nego odgovorni ljudi koji rade na izgradnji povjerenja i dobrih odnosa među narodima.

“Duraković kao potpredsjednik Srpske sad ponovo drži iste lekcije, pokazujući nepoštovanje prema Srbima i Srpskoj u kojoj ima sve privilegije i, što je još važnije, ima alate i mogućnosti da radi za bolje sutra svog naroda. Ali, on, kao i ostali Bošnjaci ne žele bolje bošnjačkom narodu, nego samo gledaju svoj lični interes koji zadovoljavaju širenjem mržnje prema Srbima. Oni su lojalni svojim sponzorima, a ne žrtvama, koje stalno ponižavaju, i to su najbolje pokazali jučerašnjim pristupom”, ukazao je Dodik.

On je podsjetio da smo godinama slušali i gledali kako dolazi pomoć i razne donacije u Srebrenicu, ali nismo vidjeli nikakve rezultate. “Tamo se ništa nije radilo, niti su ljudi vidjeli korist od toga. To je ta politika o kojoj Duraković priča. Bolje bi mu bilo da objasni svom narodu gdje su završile te donacije i pomoć koja je bila namijenjena njima”, rekao je Dodik, dodavši da je Duraković imao mnogo prilika da pomogne Srebreničanima i svaku je propustio.

U BiH ŽELE DA OSTANE NJEMAČKO-AMERIČKI PROTEKTORAT; SRBI NISU I NEĆE BITI NIČIJI POSLUŠNICI

Na pitanje da prokomentariše izmjene pravila Ustavnog suda BiH, koje će se naći na dnevnom redu sjednice ove institucije 30. maja, kojima se omogućava donošenje odluka sa tri glasa, odnosno da troje stranih sudija mogu sami donijeti odluku, predsjednik Srpske je odgovorio da uporedo sa njemačkom rezolucijom o BiH dolaze i te informacije da će u takozvanom Ustavnom sudu BiH stranci i zvanično sami presuđivati i odlučivati o BiH i sad mi treba da mislimo da to dvoje nije povezano, da to i nije bila konačna namjera, konačno rješenje.

“Prvo da donesu odluku koja će natjerati Republiku Srpsku na reakciju i onda da uvedu ono što su htjeli od početka i tako okrive opet Srbe za sve. Ovdje hoće da ostane njemačko-američki protektorat. To je jasno. Imaju lažnog Šmita, ušli su u svaku instituciju i intervenišu, kreirali su politički proces protiv mene i opet ne mogu da promijene realnost u BiH. Sve što rade nema u Ustavu. To nije nikakav Ustavni sud, to je strana politička organizacija inkvizicijskog karaktera koja ima krajnji cilj da se obračuna sa Republikom Srpskom i presudi u svim važnim pitanjima kako bi se omogućilo da kontrolišu sve resurse i upravljaju svim”, pojasnio je Dodik.

On je upozorio da Nijemci, Amerikanci i Britanci žele da u potpunosti neutrališu Srbe i samo sprovode svoju agendu, ali nikada neće moći da upravljaju ni Srbima, ni Republikom Srpskom, kao ni njenim demokratski izabranim političkim predstavnicima.

“Srbi nikada nisu i neće biti ničiji poslušnici, koliko god nas to koštalo”, poručio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za Srnu.

Подијели: