Ријешено стамбено питање за 23 породице у Источном Новом Сарајеву

22.08.2023.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да су данашњом додјелом кључева у Источном Новом Сарајеву избјегли људи, који су годинама чекали кров над главом, коначно ријешили питање смјештаја.

Додик је напоменуо да су данас подијељена 23 кључа за станове, а прије неколико дана у згради у сусједству 15 кључева, појаснивши да је дио програма предвиђа још 196 станова широм Републике Српске.

“Уморни од чекања не могу ни да се веселе, али видимо задовољство у чињеници да су коначно ријешили стамбено питање”, рекао је Додик новинарима.

Он је навео да се наредне године креће са новим програмом од 600 станова, наводећи да се накнадно појављују људи и да се програм мора ширити.

Додик је свима пожелио срећу и захвалио онима који су учествовали у градњи, наводећи да данас ништа није лако направити, али да Српска показује да то умије да уради и са евентуално малим закашњењем.

Вишепородични објекат изграђен је у оквиру пројекта затварања колективних центара и алтернативног смјештаја посредством осигурања јавних стамбених рјешења, а укупна вриједност радова износи 1,8 милиона КМ са опремањем.

Подијели: