Русија се не мијеша у унутрашње ствари, него брани Дејтон од Америке

23.02.2024.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да поштује чињеницу да се Руска Федерација не мијеша у унутрашње односе у Српској и БиХ, те да је и Русија једна од оних која брани Дејтонски мировни споразум од САД.

“Са предсједником Русије Владимиром Путином сам разговарао о чињеници да у БиХ постоји неизабрани странац. Путин је за то знао и раније. Недопустиво је да се било какав странац мијеша у унутрашње ствари и намеће рјешења”, рекао је Додик на конференцији за новинаре у Бањалуци након повратка из Русије и Бјелорусије.

Он је истакао да је важно да се поштује слово Дејтонског споразума и да само стране у БиХ могу да договарају друге аранжмане.

Додик је навео да су разговарали и о неким новим облицима сарадње који ће бити познати у наредном периоду, као и да је разговарао са руководством Татарстана из којег би представници једне компаније требали посјетити Републику Српску за договор о сарадњи.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је посјета Руској Федерацији и Бјелорусији била веома успјешна.

Додик је истакао да је Русија спремна да настави са испорукама гаса под истим околностима.

“Разговор са предсједником Русије Владимиром Путином је био веома успјешан и односио се на све сегменте међусобних односа. Позитиван однос Путина према Српској је показан и овај пут. Путин је посвећен очувању мира у региону”, рекао је Додик данас на конференцији за новинаре у Бањалуци након повратка из Русије и Бјелорусије, гђе је предводио делегацију Републике Српске у вишедневној посјети.

Он је истакао да се наставља сарадња с Русијом, која је лани била највећи инвеститор у БиХ.

Подијели: